Linda Hakeboom filmt leven na kankerdiagnose voor online serie
donderdag 29 oktober 2020

Linda Hakeboom filmt leven na kankerdiagnose voor online serie

Recent werd documentairemaker en presentatrice Linda Hakeboom (34) gediagnosticeerd met borstkanker. Een grote schok en totaal onverwacht. Met de tweewekelijkse vlog Linda’s Kankerverhaal deelt ze haar ervaringen op LINDA.nl. Met haar telefoon gefilmd, klein en intiem. De eerste aflevering is nu te bekijken.

Elf weken geleden kreeg Linda Hakeboom – nadat ze een knobbeltje in haar borst ontdekte – de diagnose borstkanker. Een gigantische klap. Eén ding wist Linda meteen, ze wilde dit proces vastleggen. Ook alle nare momenten, al is het alleen maar om anderen te waarschuwen. Haar boodschap voor alle vrouwen, jong en oud: check jezelf regelmatig. Want borstkanker is goed te genezen, tenzij je er te laat bij bent.

Linda Hakeboom: “De ene dag leef je je normale leven, de volgende dag heb je ineens kanker. De overgang van ‘niet’ naar ‘wel’ was heel heftig, ook al voelde ik vrij snel dat het niet helemaal goed zat. Ik vond het knobbeltje en meteen knaagde er een stemmetje in mijn achterhoofd. Je krijgt gelijk te horen dat de kans heel klein is en dat de meeste knobbeltjes vals alarm zijn. En toch dacht ik, ‘wat als’… Twee weken later hoorde ik dat het slecht nieuws was.”

Linda legt zelf alles vast
In Linda’s Kankerverhaal vertelt en filmt Linda zelf wat zo’n diagnose met je doet, welk traject er volgt en wat er allemaal op je afkomt. Hoe is het om opeens te weten dat je zo ziek bent, hoe gaat je partner hiermee om, hoe is het om geconfronteerd te worden met het feit dat je door de chemotherapie onvruchtbaar kunt raken, en hoe ga je om met steeds weer slecht nieuws?

Om de twee weken
De eerste aflevering van Linda’s Kankerverhaal is vanaf nu te zien op LINDA.nl. Er is elke donderdag om de twee weken een nieuwe aflevering te bekijken. Aflevering twee komt op donderdag 12 november online. In de week dat er geen vlog is schrijft de redactie van LINDA.nl, die nauw contact heeft met Linda en haar proces op de voet volgt, een artikel met een update over hoe het met Linda gaat.

Bron: LINDA.nl/BM

Bericht delen