Lancering stemperiode Dutch Podcast Awards
vrijdag 20 juli 2018

Lancering stemperiode Dutch Podcast Awards

De genomineerden van de Dutch Podcast Awards zijn bekendgemaakt. Daarmee is de stemperiode geopend. In elf categorieën kan een stem worden uitgebracht op de shortlist. De winnaars worden op 3 september tijdens de eerste Dutch Podcast Awardsshow bekendgemaakt, live op BNR.

Op 25 mei werd de longlist geopend. Meer dan duizend mensen hebben hun favoriete podcasts ingezonden. Op basis van de longlist is per categorie een shortlist samengesteld in elf categorieën. De organisatie werd verrast door het grote aantal inzendingen van diverse podcasts over pretparken. Daarom is besloten een extra categorie toe te voegen: Trend 2018: Pretparken. Dat wordt een jaarlijks terugkerend thema: per jaar wordt bekeken welke trend of hype op dat moment leeft.

Ook cabaretier en columnist Vincent Bijlo is toegevoegd aan de vakjury, die daarmee compleet is. De deelname vanuit het brede werkveld onderstreept het belang van podcast. Juryvoorzitter Wilbert Mutsaers: “We zien podcast ook bij Spotify in populariteit toenemen. Daarom is het goed dat er nu speciale prijzen hiervoor in het leven zijn geroepen.”

Met het bekendmaken van de genomineerden en het openen van stempagina is de stemperiode gestart. Op 3 september worden de winnaars bekendgemaakt. Stemmen kan via www.podcastawards.nl

Bron: BNR/BM

Bericht delen