Kassa lanceert online serie De Klimaatverkenners
vrijdag 4 oktober 2019

Kassa lanceert online serie De Klimaatverkenners

Hoe kun je zo duurzaam mogelijk een huisdier houden? Wat doe je met je oude mobieltje? En hoe kun je het milieuvriendelijkst groente en fruit eten? Amber Kortzorg en Nina van Hattum zoeken het uit in de nieuwe online serie De Klimaatverkenners van Kassa.

In deze vijfdelige serie brengen Amber Kortzorg en Nina van Hattum feiten over de impact van dagelijkse handelingen op het milieu en geven ze tips om zelf de eerste stappen te zetten naar een duurzamer leven. De twee presentatoren doen zelf proefjes om hun kennis te testen en laten elke aflevering een panel aan het woord dat vragen beantwoordt over het topic van die week. De Klimaatverkenners is vanaf 7 oktober te zien op kassa.bnnvara.nl.

Amber Kortzorg: “Ik droom er al jaren van een vrolijk en informatief programma te maken over duurzaamheid dat geen doemscenario’s schetst. We hopen mensen positief te verrassen, te vermaken én tegelijkertijd aan het denken te zetten.” Nina van Hattum: “De Klimaatverkenners is een opgewekte en soms tikkie chaotische serie waarmee we kijkers willen inspireren om net iets vaker voor duurzame oplossingen te kiezen.”

In de eerste aflevering van De Klimaatverkenners wordt er ingezoomd op huisdieren en hun invloed op het klimaat. We doen er zelf alles aan om een duurzamer leven te leiden, maar hoe zit het eigenlijk met onze parkieten, goudvissen en trouwe viervoeters? Amber en Nina onderzoeken welk huisdier het minst vervuilend is en kijken naar alternatieve diervoeding. Vinden honden het minder lekker als hun brokken van insecten zijn gemaakt in plaats van vlees, of maakt dit ze eigenlijk helemaal niks uit?

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen