Jeroen Pauw interviewt Omroepman van het Jaar Frans Klein
dinsdag 8 december 2020

Jeroen Pauw interviewt Omroepman van het Jaar Frans Klein

Als ’s ochtends om 8.30 uur wordt aangebeld bij Frans Klein, verwacht hij een familielid aan de deur. Maar het blijkt BM-hoofdredacteur Jeroen te Nuijl te zijn, die de directeur Video bij de NPO vertelt dat hij Omroepman van het Jaar is geworden.

Diens voorganger Jeroen Pauw overhandigt Klein niet alleen de wisselbeker, maar gaat ook in prettig gesprek met de publieke omroepbaas.

“Voor wat ik maar even de ‘binnenwereld’ noem, is dit een belangrijke titel”, vertelt Klein aan Pauw, die onder andere ook vraagt naar de relatie van de NPO met de omroepen. “Die is ingewikkeld en een behoorlijke opgave”, is het diplomatieke antwoord, maar Klein prijst ook de ‘veelkleurigheid’ in vergelijking met andere Europese omroepen. En hij blijkt zich “in sommige opzichten” te verheugen op eventuele nieuwkomers in het bestel.

Wat Jeroen Pauw verder nog ontlokt aan Frans Klein, hoe hij reageert op de felicitaties van Matthijs van Nieuwkerk, Paul de Leeuw en Eva Jinek en hoe het staat met zijn besef van de Omroepmannen/vrouwen-historie, is te zien in deze video.

Bron: BM

Bericht delen