Ischa den Blanken en Joost Schulte winnen NTR Podcastprijs 2020
maandag 31 augustus 2020

Ischa den Blanken en Joost Schulte winnen NTR Podcastprijs 2020

Ischa den Blanken en Joost Schulte zijn de prijswinnaars van de NTR Podcastprijs 2020. Zij zien hun podcasts beloond met respectievelijk de eerste en de tweede prijs. In een spannende finale lieten ze de andere acht genomineerden uit Nederland en België achter zich.

Spoken-word artiest Ischa den Blanken maakte samen met sounddesigner Bastiaan Benjamin en producer Max Ligtenberg de podcast Danny | Jenny. In deze podcast ontmoeten een jongen en een meisje elkaar tijdens een nachtje stappen. Niet het typische boy-meets-girl maar een schimmige zedenschets die zijn dieptepunt vindt in een duister tafereel.

Joost Schulte, dj bij NPO 3FM en historicus, ontwikkelde de podcastserie Het GeschiedLied. Geschiedenisverhalen worden doorgaans verteld in boeken, musea en films of series. In Het GeschiedLied is muziek het medium om historische verhalen te vertellen. De maker zoomt steeds in op één liedje dat over een historische gebeurtenis gaat.

De genomineerde inzendingen waren op 26 juli, 2, 9, 16 en 23 augustus 2020 te beluisteren in Radio Doc op NPO Radio 1. De finale vond zondag 30 augustus plaats in de Brakke Grond in Amsterdam. De podcasts zijn te beluisteren via iTunes en te vinden via de Facebookpagina van de NTR Podcastprijs.

De NTR wil met deze prijs, naast het vieren van het medium podcast, een podium bieden voor aankomende podcastmakers, hen richting geven en luisteraars kennis laten maken met hun werk.

De jury, onder voorzitterschap van coördinator van NPO Radio 1 Wim Eikelboom, was aangenaam verrast door het aantal van 52 inzendingen. Zowel de onderwerpen, van zeer persoonlijk tot gedegen onderzoeksjournalistiek, als de aanpak, met humor en lef, toonden een grote diversiteit. De jury heeft bij zijn eindoordeel vooral originaliteit, verhaalopbouw en kwaliteiten van de podcasthost willen aanmoedigen.

Bron: NTR/BM

Bericht delen