Internationale erkenning voor Nederlandse apps
dinsdag 16 januari 2018

Internationale erkenning voor Nederlandse apps

Een internationale jury van multimedia experts heeft twee Nederlandse apps gekozen voor de World Summit Awards. De apps werden gekozen uit 400 inzendingen afkomstig uit 178 landen. In de categorie Learning & Education werd Otly! geselecteerd en in de categorie Culture & Tourism De Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch. In totaal zijn veertig winnende apps bekroond.

De Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch is een app uitgebracht in 2016, het jaar waarin de grote tentoonstelling van Jheronimus Bosch in Den Bosch werd gehouden. De tentoonstelling was aanleiding voor meerder creatieve uitingen. Art director Pieter van Huystee was één van de creatieven, die zich liet inspireren door Bosch en een transmediaal drieluik samenstelde in samenwerking met de NTR: een documentaire, een VR-ervaring en deze interactieve documentaire. Binnen twee weken na de lancering bezochten meer dan 400.000 mensen de site. Producent van de interactieve documentaire was Marcel Duin (Q42).

De missie van Otly! is om gezinnen bankieren te leren en kinderen de waarde van geld bij te brengen. Otly! helpt kinderen met het snappen van begrippen als geld, periodiek inkomen, de waarde van sparen en de verdeling van geld. Dit alles met behulp van een alledaagse begrijpelijke en moderne bankservice. Otly! is ontwikkeld door het gelijknamige Amsterdamse bedrijf dat samenwerkt met Centraal Beheer.

WSA werd in 2003 opgericht in het raamwerk van de UN World Summit on the Information Society (UN WSIS) om bij te dragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen. Bij de WSA wedstrijd gaat het om de erkenning van lokale, digitale content met een impact op de maatschappij en het demonsteren van de rijkdom en diversiteit van innovatieve toepassingen. Naast de WSA is er ook een World Summit Youth Award. De World Summit Awards en World Summit Youth Awards worden georganiseerd door ICNM, een Oostenrijkse non-profit organisatie in Salzburg en Wenen.

Bron: WSA/BM

Bericht delen