Interactieve videorecepten in app Heel Holland Bakt
donderdag 24 december 2020

Interactieve videorecepten in app Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt heeft iets nieuws: een interactieve videospeler in de app. Hiermee kan elke thuisbakker van Nederland op cursus bij Robèrt, gewoon vanuit huis. De kosteloze app is beschikbaar voor iOS en Android, en werkt op mobiel en tablet.

In de interactieve videospeler laat Robèrt van Beckhoven thuisbakkers stap voor stap zien hoe je het recept uit Heel Holland Bakt maakt, maar dan aangepast op de manier waarop zij bakken. Zo kunnen gebruikers zelf beslissen of ze basisingrediënten zelf maken of kant-en-klaar gebruiken.

Ook is scrollen en vegen met vieze vingers verleden tijd, want vanaf nu is het mogelijk om te navigeren door de video. Zo is het makkelijker om bepaalde stappen te herhalen, en in sommige video’s is het zelfs mogelijk om het camerastandpunt te kiezen, om extra goed te kunnen zien hoe Robèrt het voordoet.

Nieuwe ingrediënten
Ook Janny van der Heijden heeft een rol in de interactieve receptenvideo’s. Gebruikers kunnen door de video’s heen uitstapjes naar Janny maken, om zo meer te leren over de achtergronden van de baksels. Naast de interactieve videospeler is een aantal andere nieuwigheden aan de app toegevoegd. Op veler verzoek is de functie landscape modus, om de app ook horizontaal te kunnen gebruiken, toegevoegd aan de app.

Het achtste seizoen van Heel Holland Bakt start zondag 27 december om 20.25 uur op NPO 1.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen