Hilversum krijgt internationale MOJO conference
vrijdag 1 juni 2018

Hilversum krijgt internationale MOJO conference

Mobile journalism is een wereldwijde trend geworden met mojo’s die hun smartphones gebruiken om verhalen te vertellen die passen bij het nieuwe kijken. Dat is een van de conclusies die Ruud van Gessel trekt na zijn bezoek aan MojoFest 2018 in Galway.

“Of zoals de organisatie zelf over het driedaagse event zegt: ‘It is a celebration of the growing global community of professional smartphone content creators.’ Ik ben in Ierland om het programma van de tweede editie van Mobile Movie Days verder in te vullen. Ook dit jaar hebben we in september weer de mooiste films uit de hele wereld die gemaakt zijn met smartphones. MOJO Conference is aanvullend in de vorm van een eendaags congres met als specifieke invalshoek mobile journalism.”
“Het gaat razendsnel met de inzet van smartphones in de creatie van content,” vervolgt Van Gessel. “Zoals op Snapchat en andere social mediaplatforms. Het gebruik van smartphones geeft de maker nu eenmaal de mogelijkheid om zelf met weinig middelen nieuwe vertelvormen te ontdekken waarmee een miljoenenpubliek kan worden bereikt. Maar ook BBC World Service, ZDF en de Spaanse krant El Pais hebben inmiddels een mobiele koers uitgezet. Alle reden om met sprekers uit binnen- en buitenland dit nieuwe mediafenomeen ook in Nederland onder de aandacht te brengen.”
De MOJO Conference vindt plaats op 7 september in Beeld en Geluid op het Media Park. Partners zijn de gemeente Hilversum en Stadsfonds Hilversum. Zie ook: www.mobilemoviedays.com

Bron: BM

Bericht delen