HBO Max begint op 8 maart in Nederland
dinsdag 1 februari 2022

HBO Max begint op 8 maart in Nederland

HBO Max, een van de grootste streamingdiensten ter wereld, begint op 8 maart met haar diensten in Nederland. In het pakket zit onder meer het aanbod van filmmaatschappij Warner Bros. Films als Dune, The Suicide Squad en Tom and Jerry zijn meteen beschikbaar.

HBO Max, onderdeel van het telecom- en entertainmentconcern AT&T, richt zich ook op familievermaak met de programma’s van Cartoon Network en DC. Tevens wil het Amerikaanse bedrijf zich richten op Europees aanbod. Het is de bedoeling dat ook met Nederlandse producenten samengewerkt gaat worden.

Het programmapakket bestaat verder onder meer uit originele series van HBO, bekend van klassiekers als The Sopranos, Succession en Game of Thrones. Tot het nieuwe aanbod behoort onder meer House of the dragon, de prequel van Game of Thrones.

De streamingdienst houdt de kosten van het abonnement voorlopig nog geheim. Die worden tijdens een speciale lancering van HBO Max eind februari in Nederland bekendgemaakt. In een vergelijkbaar land als Denemarken betaalt de abonnee 9,30 euro per maand.

Wereldwijd trok HBO Max in het laatste kwartaal 4,4 miljoen nieuwe abonnees aan, minder dan de grote concurrent Netflix (met 8 miljoen aanwas in dezelfde periode), maar die dienst is in meer landen beschikbaar. Behalve in Nederland zal HBO Max in maart in vijftien andere Europese landen lanceren.

Bron: HBO Max/AD/BM

Bericht delen