Halina Reijn maakt film met smartphone over leven in coronacrisis
zondag 28 februari 2021

Halina Reijn maakt film met smartphone over leven in coronacrisis

Halina Reijn heeft met behulp van een Xiaomi Mi 11 smartphone een nieuwe korte film gemaakt. In For the Birds laat Reijn haar creatieve leven in de huidige coronacrisis zien.

Reijn is in de film, die ze zelf heeft geregisseerd, tevens als actrice te zien. Regisseren doet ze er sinds enige tijd bij met haar productiebedrijf Man Up, dat ze samen met Carice van Houten oprichtte. Samen maakten ze de film Instinct en de serie Red Light.

“De film is een slice of life en vertelt over het loslaten van enkel uitvoerend bezig zijn en het omarmen van het ‘makerschap’, maar dan met een cinematografische twist”, vertelt Reijn over For the Birds. “Ik wilde laten zien hoe de magie van film wordt weerspiegeld in het dagelijks leven en in creativiteit.”

Cameraman Jasper Wolf heeft de opnamen gemaakt met een Xiaomi Mi 11 smartphone, het nieuwe 8K vlaggenschip van de fabrikant dat in maart op de markt komt voor een bedrag van € 849. De beelden zien er goed uit en je als je niet beter zou weten, zou je denken dat deze met een professionele camera zijn geschoten.

Bron: Xiaomi/Nu.nl/BM

Bericht delen