Griezelen geblazen in nieuwe kinderpodcast Spooky Wooky
woensdag 5 juli 2023

Griezelen geblazen in nieuwe kinderpodcast Spooky Wooky

Welkom in de wondere wereld van de podcast Spooky Wooky. Een wereld waarin Fraulein Angst en Korku Karel van bang zijn een kunst maken. In deze griezelig grappige podcast vertellen kinderen hun waargebeurde spookverhalen.

Met behulp van griezelexperts gaan ze op onderzoek uit: wat is bang zijn? Hoe kun je je angsten de baas worden? En wat is het verschil tussen bang zijn en griezelen? De eerste drie afleveringen van podcast Spooky Wooky zijn vanaf nu te beluisteren via de podcast apps en via de site van NPO Zapp. Op woensdag 12 juli verschijnen er twee nieuwe afleveringen van Spooky Wooky.

Zoeteke Lugthart: “Toen ik jong was zagen mijn nichtje en ik ze regelmatig vliegen, maar de mensen om ons heen vonden dat maar raar. De Spooky Wooky podcast is voor alle kinderen die dat herkennen. Want alles is waar, zolang je er zelf maar in gelooft.”

In de eerste aflevering vertelt Maurits (10) over het spook dat hij fotografeerde met zijn telefoon. Helena (10) en Juliette (11) vertellen in aflevering twee over een avond waarin ze geesten probeerden op te roepen. Lukte het ze om een geest in huis te halen? In de derde aflevering gaat Christopher (12) op een echte ghosthunt. Hij is voor niets en niemand bang en droomt er stiekem van om een ghosthunter te worden.

Spooky Wooky is een idee van Zoeteke Lugthart, de voice-over is in handen van Mert Ugurdiken en rapper Kleine Crack jaagt de luisteraars muzikaal de stuipen op het lijf. De podcast is een coproductie van Dead Duck Productions, Zapp en BNNVARA. Spooky Wooky kreeg steun van het NPO-fonds.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen