Francine Bout (ANWB): “Geld verdienen met onze video’s is niet het doel”
woensdag 25 augustus 2021

Francine Bout (ANWB): “Geld verdienen met onze video’s is niet het doel”

De ANWB is meer dan een wegenwachtservice: ze zijn er voor je wanneer je onderweg of op je bestemming bent. Met het aantrekken van Francine Bout als Online Video Manager in 2019 is het YouTube kanaal in korte tijd van 5.000 naar ruim 40.000 subscribers gegroeid. Wat kan videocontent bijdragen voor de ANWB? En wat is hun strategie?

Francine Bout: “Ik ben verantwoordelijk voor alle videocontent van de ANWB op onze online-kanalen. Ons YouTube kanaal zien we als owned-media. Ik werk binnen de afdeling corporate communicatie, waar ik samenwerk met de collega’s die onze Facebook- en Instagrampagina beheren. Samen met team-video en leuke bureaus werken we aan de productie van al onze video’s. We werken met een wekelijkse, vaste programmering: vrijdag een autoreview, zaterdag een wegenwachtvlog en daaromheen – in het kader van campagnes – bijpassende video’s of videoseries waarvan we denken dat mensen het leuk vinden om te zien.”

Ben je benieuwd hoe Francine Bout het ANWB YouTube kanaal heeft laten groeien en wat haar strategie is? Ronnie Overgoor gaat met haar in gesprek voor de 7DTV-serie The Future of YouTube.

Bron: 7DTV/BM

Bericht delen