Einde voor website van mediaplatform Vice Media
vrijdag 23 februari 2024

Einde voor website van mediaplatform Vice Media

Vice Media, ooit een sensatie in de mediawereld, stopt met de eigen website. Dat meldde het bedrijf in een bericht aan zijn werknemers. In april 2023 was er nog een ontslagronde bij Vice.

Het bedrijf, dat vorig jaar in de faillissementsbescherming zat, herstructureert zijn activiteiten. Vice Media stapt over op een studiomodel en verspreidt voortaan zijn producties via andere mediaplatforms. Daarbij gaat vooral veel aandacht uit naar sociale media.

“Het is voor ons niet langer kostenefficiënt om onze digitale inhoud te distribueren op de manier waarop we dat voorheen deden”, aldus topman Bruce Dixon in de memo aan het personeel. Vice is van politiek linkse signatuur, en publiceert over onderwerpen als genderdiversiteit, identiteitspolitiek en drugsgebruik.

Mediabedrijven hebben het moeilijk doordat adverteerders snoeien in hun uitgaven door de onzekere economische vooruitzichten. Daar komt bij dat ze steeds vaker besluiten om hun reclame-uitgaven te verschuiven naar Facebook, Google en TikTok.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen