DonKaaklijn grote winnaar Dutch Stream Awards 2022
Zaterdag 03 december 2022

DonKaaklijn grote winnaar Dutch Stream Awards 2022

DonKaaklijn is vrijdagavond als grote winnaar uit de bus gekomen tijdens de uitreiking van de Dutch Stream Awards (DSA). De streamer ging met drie awards naar huis. Bij de vrouwen was de verrassende winst voor de pas 16-jarige Its_Ankie.

De Dutch Stream Awards beloonde voor het vierde jaar op rij de streamers die volgens publiek en vakjury de beste livestreamproducties van 2022 maakten. Gedurende de maanden oktober en november werden er een kleine 100.000 stemmen uitgebracht. De prijsuitreiking is vrijdagavond door 300.000 kijkers gevolgd.

In de categorie Beste Productie viel Sejecem in de prijzen bij de vakjury, terwijl Bardo er met de publieksprijs voor Beste Non Gaming Stream vandoor ging. Naast de eerder genoemde namen, pakte Jarno Opmeer opnieuw de award voor Beste esport Stream. Ook mochten StreammetLien en Morrog zich volgens de jury winnaars noemen in de categorieën Beste Vrouwelijke Streamer en Beste Stream Overall.

Retteketetovenkroket, een zogeheten ‘virtual streamer’ in de vorm van een kroket, is het Beste Talent van 2022. Hij verzekerde zich daarmee van een jaar lang support van Logitech for Creators, met als doel de streamcarrière van het talent verder te professionaliseren.

DSA

Het complete overzicht:
Beste Mannelijke Streamer (vakjury): DonKaaklijn
Beste Mannelijke Streamer (publiek): DonKaaklijn
Beste Vrouwelijke Streamer (vakjury): StreamwithLien
Beste Vrouwelijke Streamer (publiek): Its_Ankie
Beste Stream Overall (vakjury): Morrog
Beste Stream Overall (publiek): DonKaaklijn
Beste Non Gaming Stream (publiek): Bardo
Beste esports Stream (publiek): Jarno Opmeer
Beste Talent (publiek & vakjury): Retteketetovenkroket
Beste Productie (vakjury): Sejecem

De Dutch Stream Awards zijn in 2019 opgericht als blijk van waardering voor de honderden streamers die wekelijks live-entertainment verzorgen op platformen als Twitch.tv. Streaming is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Nederlandse entertainmentlandschap.

Zo heeft Twitch.tv meer dan 1,5 miljoen unieke Nederlandse gebruikers, waarvan meer dan 250.000 het platform dagelijks gebruiken. Er wordt maandelijks zelfs meer dan 12 miljoen uur aan content bekeken in Nederland. Voor het tweede jaar op rij zijn hoofdsponsoren van de Dutch Stream Awards Logitech G en Logitech for Creators.

Bron: Dutch Stream Awards/BM

Bericht delen