Documentaireserie Famke Louise op Videoland
maandag 17 september 2018

Documentaireserie Famke Louise op Videoland

Artiest, YouTube-ster en model Famke Louise geeft in een nieuwe documentaireserie op Videoland een intiem kijkje in haar hectische leven. De vierdelige reeks is een oprecht, rauw en onthullend portret dat dicht op de huid is geschoten.

In de documentaire is onder meer te zien hoe Famke Louise omgaat met de extreme roem, ambitie, offers en haters. De serie, geregisseerd door fotograaf en documentairemaakster Elza Jo Tratlehner en geproduceerd door NEWBE en Halal, is vanaf 4 november in zijn geheel te zien bij Videoland. Iedere aflevering duurt 25 minuten.

In Famke Louise, de documentaire komt een compleet andere kant van de artiest naar voren en leert de kijker haar van dichtbij kennen. Zo komen onder meer de verschillende contrasten in haar leven aan bod; van een powervrouw die continu in de spotlights staat versus een jong, stil, onzeker meisje uit Hoogezand, tot de vele fans en volgers versus de haters. Wat doet die extreme bewondering, maar ook haat, met een 19-jarig meisje?

Elza Jo Tratlehner, onder andere bekend van de veelgeprezen documentaire Jolene, regisseerde het portret: “Ik vond het heel inspirerend om Famke zo dicht op de huid te volgen. Voor mij staat zij model voor het nieuwe feminisme. Ze heeft zo’n enorm doorzettingsvermogen, is een ontzettend sterke vrouw en heeft een eigen, interessante kijk op de wereld en de positie van de vrouw. Ook vond ik het fascinerend om te zien hoe haar generatie omgaat met social media, waarbij het echte leven overvloeit in het virtuele leven en andersom. Ik denk dat mensen na het zien van de docuserie anders tegen Famke aankijken. Haar persoonlijke leven is namelijk minstens zo heftig als haar leven als artiest, ik denk dat mensen dat niet beseffen.”

Famke Louise voelde zich vereerd dat er een documentaire over haar werd gemaakt. Wel vond ze, ondanks dat ze vlogt en gewend is aan de camera, het wat onwennig om uren per dag een camera op haar gezicht te hebben en zich zo open te stellen: “Ik vond het best confronterend om alles terug te zien, maar ik geniet van elke seconde van mijn leven op dit moment. Er zijn goede en slechte momenten, maar ik blijf hard werken. Elza Jo heeft er een hele mooie en persoonlijke documentaire van gemaakt.”

Bron: RTL/BM

Bericht delen