Disney+ groeit harder dan verwacht
woensdag 9 november 2022

Disney+ groeit harder dan verwacht

Streamingdienst Disney+ zit concurrent Netflix steeds meer op de hielen. Het klantenbestand van Disney+ groeide afgelopen kwartaal met 12,1 miljoen abonnees. Wereldwijd heeft de videodienst nu 164,2 miljoen kijkers.

Het aantal abonnees is afgelopen kwartaal harder gegroeid dan kenners hadden verwacht. Disney+ loopt daardoor hard in op zijn grootste concurrent. Netflix zag zijn klantenbestand afgelopen kwartaal met 2,4 miljoen gebruikers groeien tot 223 miljoen.

Ondanks het grote aantal abonnees, is Disney+ nog steeds niet winstgevend. In het afgelopen kwartaal maakte de videodienst een verlies van bijna 1,5 miljard dollar. (1,49 miljard euro). Dat was ruim twee keer zo veel in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Disney-baas Bob Chapek verwacht dat de videodienst pas in de loop van 2024 winstgevend zal zijn.

Om het resultaat te verbeteren zal de prijs van een Disney+-abonnement binnenkort worden verhoogd. Disney zegt dat het abonnement met advertenties dat in de Verenigde Staten wordt geïntroduceerd 8 dollar per maand gaat kosten, de prijs van het huidige abonnement zonder advertenties. De versie zonder advertenties gaat dan 11 dollar per maand kosten.

Vooralsnog komt het abonnement met advertenties niet naar Nederland en België. Hier kost het abonnement momenteel 9 euro per maand, al meer dan de 7 euro per maand waarmee de dienst destijds begon.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen