Gratis Cross Media Café over synthetic media
dinsdag 9 februari 2021

Gratis Cross Media Café over synthetic media

Synthetic media is media-aanbod dat niet door mensen maar door computers gegenereerd wordt. Je kijkt naar video die echt lijkt, maar in feite zie je beeldmateriaal dat door een algoritme wordt geproduceerd.

Ook geluid, achtergronden, foto’s en tekst kunnen zo worden geproduceerd. Dit biedt natuurlijk enorme kansen voor de media-industrie.

Op dinsdag 16 februari, van 15.30 tot 16.45 uur, vindt een gratis online Cross Media Café plaats over synthetic media. Tickets zijn hier te reserveren. Het Cross Media Café is te volgen via een livestream via Zoom. Een dag voor het event ontvang je de link naar de livestream per mail. Er is een chatfunctie tijdens de livestream, dus je kunt ter plekke je vraag stellen.

In dit Cross Media Café gaat moderator Monique van Dusseldorp aan de hand van concrete voorbeelden in gesprek met vier mediaprofessionals over de mogelijkheden, nu en in de nabije toekomst.

De sprekers
Johan Oomen (Beeld en Geluid) geeft tien creatieve voorbeelden hoe synthetic media nu al ingezet kan worden.

Sarina von Reth (Kaap Holland Series & Dead Duck Productions) vertelt over de Videoland Original Barrie Barista en Het Einde Der Tijden waarbij zij grote LED schermen gebruikten met een real time dynamische achtergrond.

Harold Smeeman (Lalaland.ai) over artificiële fotomodellen gemaakt met neurale netwerken, bijvoorbeeld gebruikt door Wehkamp en Sapph.

Mao Lin Liao (REBLIKA) over de digitale 3D-personages die zij maken voor games, films en online. Ze gebruiken daarvoor 3-dimensionale digitale captures, facial rigging en simulation FX.

Het Cross Media Café wordt een aantal keren per jaar georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Media Perspectives. In deze bijeenkomsten voor mediaprofessionals worden de nieuwste ontwikkelingen gepresenteerd op het gebied van media, technologie en innovatie.

Bron: Beeld en Geluid/BM

Bericht delen