Cross Media Café over NFTs
dinsdag 29 maart 2022

Cross Media Café over NFTs

Wat kan de mediaindustrie met NFTs? Hoe worden deze non fungible tokens (niet uitwisselbare digitale certificaten van echtheid of eigendom) nu al ingezet en wat kunnen we in de toekomst verwachten?

Het gratis Cross Media Café (live in de zaal van Beeld en Geluid) op 5 april vanaf 15.30 uur gaat in op de ontwikkelingen en mogelijkheden. Wat betekent het als je digitale objecten een unieke identiteit kan geven en je ze daarmee ook kan verhandelen? Voor welke organisaties kan dit interessant zijn?

Te gast zijn: Sophie op den Kamp (The Fabricant, digitale mode te koop via NFTs), Bregtje van der Haak (VPRO Tegenlicht, over NFT’s in de kunstwereld), Nadia Piet (Dept Agency, lhoe brands NFT’s inzetten), Marloes Pomp (DutchDao, organisatie voor wie bezig is met Web3), Daan Doornink (XRBase, verkopen 3D digital assets als NFT) en René Otto (Van Iersel Luchtman Advocaten, over de juridische kanten van NFTs).

Web3
NFTs zijn toepassingen binnen het zogeheten Web3, de nieuwe ‘versie’ van internet waarbij de blockchain-technologie een centrale rol speelt. In 2022 kijken we tijdens een aantal Cross Media Cafés naar de invloed van Web3 op de media-industrie.

Live én online
Het gratis Cross Media Café vindt plaats in de grote zaal van Beeld en Geluid in Hilversum, met na afloop – als vanouds – de netwerkborrel. Kun je er niet bij zijn, meld je dan aan voor de online livestream. Je ontvangt dan een dag van te voren een link. Meer informatie is hier te vinden.

Het Cross Media Café wordt georganiseerd door Beeld en Geluid en Media Perspectives. In deze bijeenkomsten voor mediaprofessionals worden de nieuwste ontwikkelingen gepresenteerd op het gebied van media, technologie en innovatie.

Bron: Beeld en Geluid/BM

Bericht delen