Cross Media Café – Metaverse en media
maandag 30 mei 2022

Cross Media Café – Metaverse en media

Platforms als Fortnite, Roblox en Second Live en de 3D-wereld Decentraland laten al langer zien wat er mogelijk is in de virtuele werelden in de metaverse. Wat kan de media-industrie in deze nieuwe vorm van internet, waar permanente 3D-werelden gecreëerd kunnen worden? Met name muziek-, sport- en mode-merken zien de potentie al van de metaverse en zijn daarom al volop aan het experimenteren.

Tijdens het Cross Media Café op dinsdag 7 juni (15.30 – 17.00 uur) spreken een aantal Nederlandse pioniers over de mogelijkheden die de metaverse biedt voor de media-industrie.

– Karlijn Vogel-Meijer (Head of Industry bij Meta) spreekt over de Metaverse-plannen van Meta.

– Daniël van der Waals vertelt over door hem georganiseerde bijeenkomsten in virtuele omgevingen, zijn platform Your Open Metaverse (YOM) en over VR-bouwer Beemup.

– Funs Jacobs van Media.Monks laat zijn licht schijnen over nieuwe vormen van online shows, zoals de muziekshow Song Breakers Award op Roblox.

– Jelmar Hagen van Villain Studios spreekt over het produceren voor web3 toepassingen, zoals een documentaire in een virtueel theater in MContent’s Cineverse.

– Nicolaas Westerhof, mede-oprichter van Beyond Sports, vertelt over de nieuwe manier om sport te ervaren. Zij laten via VR op allerlei platforms fans wedstrijden herbeleven.

– Jan Verwoerd, oprichter van 360Fabriek, maakt fotorealistische 3D-modellen die worden gebruikt voor VR en AR producties en zo bouwstenen zijn voor de metaverse.

Live én online
Het gratis Cross Media Café vindt plaats in de grote zaal van Beeld & Geluid in Hilversum, met na afloop een netwerkborrel. Kan je er niet bij zijn, meld je dan aan voor de online livestream. Je ontvangt dan een dag van te voren een link. Aanmelden is hier mogelijk.

Het Cross Media Café wordt georganiseerd door Beeld & Geluid en Media Perspectives. In deze bijeenkomsten voor mediaprofessionals worden de nieuwste ontwikkelingen gepresenteerd op het gebied van media, technologie en innovatie.

Bron: Beeld & Geluid/BM

Bericht delen