BM Talk met Frans Kok
woensdag 13 september 2023

BM Talk met Frans Kok

Frans Kok is hoofd communicatie bij Nationaal Media Onderzoek (NMO). Hij is te gast in de nieuwe aflevering van BM Talk. NMO werkt samen met organisaties op het gebied van kijkonderzoek (SKO), luisteronderzoek (NLO) en internetbereik (Ipsos).

Op 28 augustus is het vernieuwde kijkonderzoek van start gegaan. De kijkcijfers, nu gemeten door Kantar Media, worden pas een week na de uitzending bekend gemaakt, waarbij het uitgesteld kijken wordt meegeteld. In de tweede fase van het vernieuwde kijkonderzoek wordt ook het online kijken meegeteld. Dat zal naar verwachting medio volgend jaar van start gaan.

Sinds de livegang van het vernieuwde kijkonderzoek bestaat het panel uit ongeveer 3.500 personen. Dit is 32% meer dan in de voorgaande versie van het kijkonderzoek. Het uiteindelijke doel is een panelomvang van 1.850 huishoudens (ongeveer 3.900 personen) vanaf januari 2024.

Frans Kok praat met Jeroen te Nuijl over het verbeterde kijkonderzoek en de afwegingen die daarbij zijn gemaakt door NMO. Ook licht hij toe waarom de huidige kijkcijfers enigszins afwijken van de voormalige metingen.

Bron: BM

Bericht delen