AVROTROS lanceert podcast Miss Paralympics
maandag 16 augustus 2021

AVROTROS lanceert podcast Miss Paralympics

De Paralympische Spelen staan voor de deur. Maar wie gaan ons land eigenlijk vertegenwoordigen in Tokio? En hoe bereiden deze sporters zich voor op dit grote sportevenement?

In de AVROTROS-podcast Miss Paralympics leren luisteraars de wereld van de paralympische sporten kennen. Het gaat over dromen en prestaties, maar ook over dilemma’s, aannames én praktische zaken waar sporters met een beperking tegenaan lopen. Miss Paralympics is vanaf maandag 16 augustus te beluisteren via radio1.nl/podcasts en verschillende podcast-apps.

Wie zijn de sporters en wat is hun bijzondere achtergrondverhaal? Ex-paralympiërs Roos Oosterbaan en Marc van de Kuilen spreken in deze podcast met handbiker Tim de Vries, paradressuurruiter Rixt van der Horst, paratafeltenniser Kelly van Zon, rolstoeltennisser Carlos Anker, paralympisch atleet Kimberly Alkemade en rolstoelbasketballer Jitske Visser.

Persoonlijke ervaringen
Maker Roos Oosterbaan nam in in 2004, 2008, 2012, 2016 deel aan de Paralympische Spelen als basketballer. Vaste sidekick Marc van de Kuilen was in 2016 als rolstoelbasketballer op de Spelen in Rio. Beiden zijn in de podcast openhartig over eigen ervaringen. Het gaat over het moois wat de sport hen bracht, het doorzettingsvermogen en de acceptatie van hun handicap. Maar ze schromen ook de moeilijke en kritische vragen niet: zijn er niet teveel handicapklassen? Kunnen paralympische atleten makkelijker een medaille winnen?

Bron: AVROTROS/BM
Foto: Elvin Boer/AVROTROS

Bericht delen