Amazon verhoogt prijs van Prime-abonnement
donderdag 2 november 2023

Amazon verhoogt prijs van Prime-abonnement

Vanaf nu gaan nieuwe abonnees 4,99 euro per maand betalen voor het Amazon Prime-abonnement. Nu kost de dienst 2,99 euro per maand. Prime geeft onder andere toegang tot de streamingvideodienst en gratis bezorging van Amazon-bestellingen.

Om het leed van de grote prijsstijging iets te verzachten introduceert Amazon een jaarabonnement voor Prime. Dat abonnement kost 49,99 euro. Vergeleken met het maandabonnement krijg je daarmee een korting van twee maanden. Maar zelfs met het jaarabonnement ben je bijna 40 procent duurder uit dan nu.

De prijsverhoging gaat voor bestaande abonnees gaat in op 12 december. Zij betalen de nieuwe prijs zodra je abonnement na die datum wordt verlengd. “We verhogen de prijs zodat we kunnen blijven investeren om Amazon Prime nog waardevoller te maken voor onze leden”, zegt het bedrijf in een reactie tegen NU.nl.

Amazon is niet de enige streamingvideodienst die zijn prijzen verhoogt. Netflix kwam vorig jaar met een prijsverhoging waardoor abonnementen 1 tot 2 euro duurder werden. Disney+ heeft zijn prijzen dit jaar al twee keer in stapjes van 1 euro verhoogd.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen