Amazon heeft interesse voor vampierenserie Heirs of the Night
donderdag 9 januari 2020

Amazon heeft interesse voor vampierenserie Heirs of the Night

De in Nederland geïnitieerde internationale vampierenserie Heirs of the Night, met onder anderen Anna Drijver en Monic Hendrickx, heeft de interesse gewekt van de Amerikaanse streamingdienst Amazon.

Het eerste seizoen wordt onder de titel Vampieren in de nacht vanaf zaterdagavond 11 januari wekelijks om 19.50 uur uitgezonden door AVROTROS op NPO Zapp. Het seizoen bestaat uit dertien afleveringen. Het is een co-productie met NDR (Duitsland) en NRK (Noorwegen). Momenteel zijn de opnames van het tweede seizoen al bezig. “En we denken stiekem al aan een derde en vierde seizoen”, aldus maker Diederik van Rooijen, bekend van Penoza. “Dankzij het budget, zo’n 11 à 12 miljoen euro, is de serie echt episch in schaal.”

Heirs of the Night is opgezet door de Nederlandse producent Lemming Film. Er vinden momenteel gesprekken plaats met Amazon Prime Video, die de serie mogelijk ook gaat vertonen en de komende seizoenen mede kan financieren. Alle acteurs (inclusief de Nederlandse, waaronder ook Sallie Harmsen en Benja Bruijning) spreken Engels in de serie. Het scenario, gebaseerd op het boek Die Erben der Nacht van Ulrike Schweikert, volgt vijf vampierenclans in die in het Europa van 1889 met uitsterven worden bedreigd. Om te overleven, worden de kinderen van de clans samengebracht op een vampierenschool om hun krachten te bundelen.

Heirs of the Night is volgens Van Rooijen geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf een jaar of 10. “Denk niet alleen aan horror. Dit is ook een avonturenverhaal à la Indiana Jones en Harry Potter.”

Bron: AD/BM

Bericht delen