1,5 miljoen Nederlanders liften gratis mee op een streamingaccount van vrienden of familie
vrijdag 22 september 2023

1,5 miljoen Nederlanders liften gratis mee op een streamingaccount van vrienden of familie

Driekwart van de Nederlanders heeft toegang tot tenminste één streamingdienst. Bijna 1,5 miljoen Nederlanders gebruiken één of meerdere streamingplatforms zonder zelf (een deel van) de rekening te betalen.

Zij gebruiken de inloggegevens van vrienden of familie. Ongeveer een half miljoen Nederlanders levert wel een bijdrage aan het gebruik van de inloggegevens van een ander. Dit blijkt uit onderzoek van Bindinc. VOD Insights, de dienst die het kijkgedrag van Nederland op streamingdiensten analyseert.

Meer tijdelijke abonnementen
Branco Scherer, Manager New Business bij Bindinc.: “Het is typisch Nederlands om voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten, hoewel ook in het Verenigd Koninkrijk 33 procent meelift op een abonnement. Steeds meer streamingdiensten voelen echter de druk om zwarte cijfers te schrijven, wat onlangs al resulteerde in enkele prijsverhogingen en aankondigingen om op te treden tegen accountdelers. Wanneer diensten strenger gaan handhaven zullen Nederlanders steeds vaker periodiek gebruik maken van bepaalde diensten. Daardoor wordt het bieden van het juiste aanbod alleen nog maar belangrijker.”

Bron: Bindinc. VOD Insights/BM

Bericht delen