1,2 miljoen streamstarts voor EO-serie Hoogvliegers
maandag 10 februari 2020

1,2 miljoen streamstarts voor EO-serie Hoogvliegers

De EO-dramaserie Hoogvliegers doet het goed, zowel in aantal kijkers als in waardering. Het aantal kijkers op de verschillende platforms gezamenlijk ligt wekelijks rond 1,5 miljoen. De serie krijgt elke week een hoger waarderingscijfer.

De vijfde aflevering werd afgelopen zaterdag beoordeeld met een 8,1. Het aantal keren dat de serie is bekeken op NPO Start en NPO Start Plus is gestegen tot meer dan 1 miljoen. Hoogvliegers vertelt het verhaal van drie jonge mensen in opleiding tot vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht. Tegen de achtergrond van de jarenlange loodzware opleiding, een geopolitiek conflict met Rusland en een gevaarlijke missie in het Midden-Oosten volgt de achtdelige serie de vrienden op hun bewogen reis naar volwassenheid. We zijn deelgenoot van hun kameraadschap, hun relatie met hun familie, hun verdriet, vreugde en liefdes, en de keuzes waar zij in tijden van oorlog en vrede voor gesteld zijn.

Gemiddeld stemt 22 procent van de kijkers (1,3 miljoen) wekelijks af op de serie: op het vaste uitzendtijdstip op de zaterdagvond, of uitgesteld via hun eigen tv-provider. Er zijn steevast tussen de 300.000 tot 500.000 ‘terugkijkers’ op tv in de week na uitzending.

Het totale aantal mensen dat de serie online bekijkt als streamstart bij NPO Start en NPO Start Plus staat momenteel op 1,2 miljoen. Een groeiend aantal kijkers wil niet wachten en kijkt de nieuwste aflevering vast vooruit op NPO Start Plus. Ook zijn er nog steeds mensen die alsnog met de serie starten. De herhaling in de zondagnacht levert gemiddeld nog eens 143.000 kijkers per week op.

De waardering voor Hoogvliegers groeit per aflevering. De eerste aflevering kreeg een 7,6 van de kijkers. Na vijf weken is de waardering gestegen tot 8,1 en binnen de doelgroep 20-49 jaar zelfs tot 8,2. De kijkers blijven ook goed geboeid: er zit maar weinig verschil in het aantal kijkers aan het begin en het eind van het programma.

Hoogvliegers is elke zaterdagavond 21.35 uur te zien bij de EO op NPO 1.

Bron: EO/BM

Bericht delen