Tips om zorgeloos film te kijken op je telefoon
maandag 21 augustus 2023

Tips om zorgeloos film te kijken op je telefoon

We zijn tegenwoordig bijna onafscheidelijk als het gaat om onze telefoon. Waar je ook kijkt, de kans dat iemand er één in zijn of haar hand heeft, is vrij groot. Waar de één hem vooral gebruikt om lekker zorgeloos door social media te kunnen scrollen en af en toe een een appje te sturen, vindt de ander het fijn om overal en altijd toegang te kunnen hebben tot een enorm aanbod aan series of films via bekende streamingdiensten zoals Netflix en ook Videoland.

Toch zien we ondanks de kwaliteit van de meeste smartphones vandaag de dag, dat een groot deel van de mensen toch niet zorgeloos naar een film of serie kan kijken. Mede daarom hebben wij een aantal handige tips, die je hier wel bij kunnen helpen.

Zorg voor voldoende batterij
Het klinkt heel vanzelfsprekend, maar je zult versteld staan van de hoeveelheid mensen, die met een batterij percentage van minder dan 50 procent de deur uitstappen. Nu is dat niet zo erg wanneer je bijvoorbeeld met een kwartiertje op je werk bent, maar stel dat je eerst twee uur moet reizen, dan is het alles behalve wenselijk. Zorg er dus allereerst voor dat je voldoende batterijen hebt en neem bij voorkeur ook een powerbank mee. Stel dat je dan onverhoopt zonder batterij komt te zitten, dan kun je in ieder geval je telefoon weer opladen.

Kies voor een nieuwe of up to date telefoon
De technologie staat nooit stil, dat geldt dus ook voor onze telefoons. Omdat we echt wel snappen dat niet iedereen in de gelegenheid is om de nieuwste telefoon aan te schaffen, kun je natuurlijk ook kiezen voor een wat ouder model. Ben je fan van Apple, dan is het wel aan te raden om even te wachten op de jaarlijkse release van het nieuwe vlaggenschip, zodat de voorgangers in prijs worden verlaagd. Via de website van telefoon.nl vergelijk je gemakkelijk verschillende types telefoons en kun je ook direct zien welk toestel aan je wensen voldoet. Naast een eventueel nieuw toestel, is het ook belangrijk je huidige toestel regelmatig te updaten. Nu snappen we echt wel dat een melding in vrijwel alle gevallen op een ongunstig moment komt, maar zorg er wel voor dat je deze op een later tijdstip uitvoert.

Voldoende internet
Veel mensen kiezen tegenwoordig al standaard voor een abonnement met onbeperkt internet. Vaak houdt dit in dat je dagelijks standaard 10 GB internet krijgt en mocht deze op zijn, je iedere keer per 2 GB kunt ‘opladen’. Zo voorkomen ze dat het netwerk overbelast raakt, maar kun jij wel zorgeloos blijven streamen. Heb je nu geen onbeperkt internet, dan is het raadzaam om bijvoorbeeld een film of serie op de wifi verbinding thuis te downloaden, zodat je deze offline kunt bekijken.

Oordopjes op een headset
Een goede film of serie zonder geluid, dat kan natuurlijk niet. Aangezien je in openbare ruimtes moeilijk je volume op standje disco kunt zetten, is het handig een paar oordopjes mee te nemen of een headset te dragen. Allereerst ben je dan de mensen om je heen niet tot last, maar krijg je alles ook veel beter mee, waardoor je uiteindelijk veel meer kunt genieten van dezelfde film of serie, dan wanneer je zonder geluid kijkt.

Bericht delen