Lokaal Publiek in 2021
woensdag 17 maart 2021

Lokaal Publiek in 2021

Toen het coronavirus het dagelijks leven in Nederland stil begon te leggen, braken voor iedereen onzekere tijden aan. Ook voor 240 lokale publieke omroepen, die met weinig geld draaiend worden gehouden door duizenden vrijwilligers en honderden professionals.

In Lokaal Publiek vertellen stakeholders hoe ze luisteraars en kijkers, die plotseling door corona thuis kwamen te zitten, niemand meer spraken en huis, dorp, stad niet meer uit mochten, toch betrokken en op de hoogte hielden. Zo konden omroepen laten zien wat ze toevoegen in een cruciaal jaar dat de politiek moet gaan beslissen of en hoe de positie van lokale omroepen structureel wordt verbeterd.

Dit speciale onderdeel van de BM-site komt tot stand onder auspiciën van Arthur Vierboom. Hij adviseert en ondersteunt gemeenteraden/colleges (visitaties, onderzoek, advies bij aanwijzingen) en publieke omroepen (streekvorming, coaching PBO’s) bij het opzetten van een publieke omroep. Voor meer informatie: www.mediametbeleid.nl

Wil je als lokale omroepmedewerker (vrijwilliger of professional) ook een bijdrage leveren aan ‘Lokaal Publiek’, stuur dan je reactie of bijdrage naar info@mediametbeleid.nl of naar redactie@broadcastmagazine.nl.

Lees hier het artikel over Radio Beverwijk.

Bron: BM

Bericht delen