Frank Koning, Hoofd Programmaleiding bij Radio Beverwijk
Woensdag 17 maart 2021

Frank Koning, Hoofd Programmaleiding bij Radio Beverwijk

Frank Koning is Hoofd Programmaleiding bij Radio Beverwijk, een omroep die al 28 jaar actief is en 7 dagen per week live programma’s uitzendt. De omroep heeft geen mensen in vaste dienst maar draait volledig op in totaal 75 vrijwilligers. Iedere dag zijn er 6 tot 7 mensen actief rond de live programma’s. De omroep is ook in Velsen en Heemskerk te ontvangen.

Vanwege corona ontvangen ze bij Radio Beverwijk nu geen gasten in de studio. Frank Koning: “We proberen vol positieve zaken te benadrukken in onze programma’s. Wat kan er allemaal wel, mensen? Net hadden we in de uitzending een horeca-ondernemer die via crowdfunding – in drie dagen tijd – € 9.000 heeft opgehaald onder zijn vaste klanten.”

Hoewel er behalve webbezoek en streams geen officiele cijfers zijn, wijst veel erop dat de aandacht voor de omroep is toegenomen: “Het is veel makkelijker geworden om gasten te krijgen omdat steeds meer mensen ons kennen. En de samenwerking met de gemeente is ook stukken beter geworden.”

Aan de landelijke verkiezingen wordt wel iets gedaan met Tweede Kamerleden die uit de buurt komen. “Aan de gemeenteraadsverkiezingen over 1,5 jaar doen we uiteraard wel veel. We zijn zelfs al bezig”. Zo hebben de afgelopen maanden raadsleden zichzelf voorgesteld in radio-uitzendingen en op de website. Er ligt ook al een draaiboek klaar voor die gemeenteraadsverkiezing. “We hebben iemand op het stadhuis en mensen staan bij de verschillende stembureaus. Daar doen we een exitpoll. De laatste keer zaten we er maar 1 zetel naast.”

“De corona-periode is voor ons geen slechte periode geweest. We hebben meer publiek gekregen en onze vrijwilligers hebben goed met elkaar samengewerkt. Bijzonder was dat we geen adverteerders hebben gehad, die advertenties teruggetrokken hebben. Ze wilden ook in deze moeilijke periode betrokken blijven.”

Bron: BM
Foto: Frank Koning achter de knoppen en Rob Keesen achter de microfoon

Bericht delen