Witfilm maakt Teledoc Missie NS
Woensdag 08 april 2020

Witfilm maakt Teledoc Missie NS

De Teledoc Missie NS van Catherine van Campen is een mozaïekvertelling over het vervoersbedrijf dat hard werkt om zijn reizigers tevreden te houden en de rauwe dagelijkse realiteit van wisselstoringen en te korte spitstreinen.

De Teledoc toont een onbekende kant van het bedrijf: de worsteling achter de schermen om de reiziger blij en tevreden te houden. Voor die missie worden verhalen geconstrueerd, want verhalen geven houvast in een wereld die complex en ingewikkeld is geworden. Het zijn verhalen die de reiziger gelukkig moeten maken, ook al rijdt de trein niet op tijd.

Missie NS is een mozaïekvertelling vanuit twee sterk contrasterende werelden. Enerzijds het formele hoofdkantoor waar met hart en ziel wordt gewerkt aan een klantvriendelijker imago en waar voor iedere vergadering een film of een vlog wordt gemaakt om het personeel mee op te peppen.

Anderzijds de werkvloer, waar vaak een heel andere realiteit heerst dan het verhaal dat degenen die daar werken uit moeten dragen. Een dagelijkse, veel rauwere realiteit, waar haast, anonimiteit, onverschilligheid en ontevredenheid heerst. Waar veel reizigers, met oordopjes in, in hun eigen verhaal lijken te zitten, onwetend van wat zich om hen heen afspeelt.

De Teledoc Missie NS is een coproductie van Witfilm en KRO-NCRV, in samenwerking met CoBO en het Nederlands Filmfonds. Uitzending: vrijdag 25 mei om 20.00 uur op NPO 2.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen