WildLane maakt Freeks Saturday Night Safari voor BNNVARA
vrijdag 3 maart 2023

WildLane maakt Freeks Saturday Night Safari voor BNNVARA

Freek Vonk neemt jong en oud mee op avontuur in een nieuwe zaterdagavondshow. Onder leiding van Nederlands bekendste bioloog en hoogleraar worden elke uitzending de mooiste en meest bijzondere plekken op aarde ontdekt.

Freeks Saturday Night Safari is vanaf 18 maart iedere zaterdag om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1. Het is een productie van WildLane.

Vanuit een studio vol publiek houdt Freek, zoals de kijker van hem gewend is, iedereen op het puntje van de stoel. Via boeiende colleges, prachtige beelden én prikkelende vragen over de natuur neemt hij iedereen mee op een wonderlijke reis door de natuur. De studio is uitgerust met speciale technologieën waardoor sommige dieren ineens wel heel dichtbij komen. Als dat maar goed gaat…

Elke week strijden twee teams van bekende Nederlanders om de ‘Gouden Johan’. De kandidaten worden bijgestaan door vaste teamcaptains acteur André Dongelmans en comedian Lisa Loeb. Elke uitzending staat een bijzondere plek op de wereld centraal. Welke dieren en planten komen hier voor en wat doen zij om te overleven? De natuurkennis van de kandidaten wordt op de proef gesteld en kijkers thuis kunnen via de Zapp-app live meespelen.

Freek Vonk: “Mensen die mij kennen, weten dat ik nooit genoeg kan krijgen van spannende avonturen in de wildernis. Maar dit is een minstens net zo groot avontuur. Ik kan niet wachten om Nederland elke zaterdagavond vanuit de studio mee te nemen naar de meest spectaculaire plekken op aarde, en mijn grootste passie met iedereen te delen: dieren. Hoe overleven ze? Hoe jagen ze? Wat maakt ze bijzonder? En, hoe reageren mijn kandidaten als ze ineens oog in oog staan met een levende slang of spin? We gaan het allemaal zien op zaterdagavond, en ik heb er ongelooflijk veel zin in.”

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen