Wij Zijn Beesten vanaf 23 september bij Videoland
maandag 18 september 2023

Wij Zijn Beesten vanaf 23 september bij Videoland

Na succesvolle edities van de Videoland Academy in 2021 en 2022 gaat zaterdag 23 september de nieuwste Videoland Academy film in première tijdens het Nederlands Film Festival.

Wij Zijn Beesten is vanaf die avond ook te streamen bij Videoland en is de eerste Nederlandse film in het queer vampieren-genre. Rollen zijn weggelegd voor onder anderen Thorn de Vries, Monk Dagelet, Jef Hellemans en Emmanuel Ohene Boafo. De Videoland Academy film is geproduceerd door New Amsterdam Film Company en Black Bee Productions. De regisseur is Thijs Bouman.

De dood waart rond in het Amsterdamse nachtleven. Een moordenaar doet jongens spoorloos verdwijnen. Hij is een monster tegen wil en dank, afhankelijk van het bloed van zijn slachtoffers. Wanneer de eenzame Bram verliefd wordt op deze duistere jongen ontstaat er een gevaarlijke relatie. Een liefde die alleen maar slachtoffers kent.

Videoland Academy wil een nieuwe lichting makers de kans bieden zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de professionele beroepspraktijk waarin ook commerciële belangen een rol spelen. De Videoland Academy onderscheidt zich door een markt te bieden aan genre gedreven filmsen biedt hiervoor een podium en ondersteunt nieuw talent op financieel en inhoudelijk vlak. Videoland Academy wordt gesteund door het Nederlands Filmfonds en is in samenwerking met het NFF, IDFA, IFFR en Dr. Script. Overige partners zijn Buma Cultuur en de Nederlandse Filmacademie.

Mylène Verdurmen (Hoofd Drama Videoland): “De Videoland Academy is een uniek initiatief gericht op het maken van genrefilms, die nieuwe makers de kans biedt zich verder te ontwikkelen en ervaring op te doen in de Nederlandse professionele film en serie industrie.”

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen