Jasper en Marius Gottlieb koken maaltijden van de toekomst in Wat maak je Menu?
dinsdag 29 november 2022

Jasper en Marius Gottlieb koken maaltijden van de toekomst in Wat maak je Menu?

Wat maak je Menu? is een eetprogramma voor de hele familie. Chefs Jasper en Marius Gottlieb onderzoeken in Wat maak je Menu? samen met kinderen wat we nog meer kunnen gaan eten in de toekomst, als we niet kunnen blijven eten wat we nu eten. Van alles komt voorbij, van sprinkhanen tot kwallen, en de kinderen proeven – al dan niet geblinddoekt – hoe lekker ze het vinden.

Marius Gottlieb: “Het is niet mogelijk op dezelfde voet met onze voedselproductie door te gaan. In het programma hebben we het niet over de negatieve redenen die hier aan ten grondslag liggen, maar kijken we met juist een positieve blik naar de mogelijkheden. Zo kijken we samen met de kinderen of we bijvoorbeeld kwal aan ons dieet kunnen toevoegen, of we eventueel meer insecten kunnen eten en of er ook andere delen van een dier lekker zijn behalve het standaard filetje.”

Het proeven van die maaltijden, die we misschien wel in de toekomst gaan eten, is voor de kinderen soms een beetje onwennig en gaat er vaak komisch én verrassend aan toe. Jasper Gottlieb: “Het programma gaat ook over de psychologie van eten: als je niet weet uit welke ingrediënten je maaltijd bestaat, vind je het dan lekkerder? Of juist minder lekker? Het is heel leuk om iets smakelijks te maken van bijvoorbeeld niertjes of een Amsterdamse duif en te zien dat de jonge fijnproevers dit opeens heel lekker vinden”

Wat maak je Menu? is geproduceerd door Kleine Storm in coproductie met NTR. Het programma is vanaf zondag 18 december wekelijks om 18.20 uur te zien bij de NTR op NPO 3.

Bron: NTR/BM

Bericht delen