Warner Bros. produceert Vrouwen die Varen voor PowNed
vrijdag 3 maart 2023

Warner Bros. produceert Vrouwen die Varen voor PowNed

Dit voorjaar gaat PowNed het water op met de stoerste schippersvrouwen van Nederland. In Vrouwen die Varen (van de makers van Meiden die Rijden) volgen we 15 vrouwen die hun droom hebben waargemaakt en in de vaart zijn gaan werken.

Net als in de truckerswereld en de bouw is ook deze sector qua vrouwen flink onderbemand. Maar dat de vaart niet alleen een wereld is voor mannelijke schippers bewijzen deze vrouwen. Vrouwen die Varen is geproduceerd door Warner Bros. International Television Production Nederland en is vanaf donderdag 23 maart wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 3. De serie bestaat uit zes afleveringen en wordt ook bingeable aangeboden op NPO Plus.

De vrouwen zijn gefilmd tijdens hun werk op het water én in hun privéleven. Ze varen op verschillende schepen en hebben uiteenlopende titels. Maar ze hebben één ding gemeen: de liefde voor het vak.

Zo varen we mee met rondvaartschipper Ingrid, een echte Amsterdamse die met haar salonboot vrijwel altijd op de grachten is te vinden. Ze zit vol anekdotes en sterke verhalen over de passagiers die zij aan boord heeft. Of neem Maaike, die als loods in de haven van Rotterdam gigantische schepen helpt inparkeren. Ze is er niet bang voor om kapiteins te vertellen waar ze met het schip naartoe moeten en neemt bij voorkeur zelf het roer in handen.

Frederica is een hardwerkende, stoere vrouw uit Friesland. Ze heeft 22 jaar in het maritiem onderwijs gewerkt maar toen haar kinderen eindelijk volwassen waren, kon ze weer terug naar haar grote liefde: het varen. Iris komt uit Zeeland en vaart momenteel als derde stuurman op de MS Romantika, de ferry van Groningen naar Noorwegen. Hierbij assisteert ze met het laden en lossen en is ze ‘s avonds in de stuurhut aan het navigeren.

Credits
Opdrachtgever: PowNed
Productiebedrijf: Warner Bros. International Television Production Nederland
Regie/camera: Rogier Jacobs, Jeroen Kerklingh, Ivo Nijland, Remy Raaphorst, Simon van de Kruijs
Uitvoerend producent: Vincent Fielmich
Productieleiding: Lana Kloppenburg
Productie: Margot van den Berg, Oliver Rasch, Nathalie van Ittersum, Rutger Meijer, Daniëlle Enthoven
Eindredactie: David Nelissen
Redactie: Ivo Nijland, Leonie Veenstra
Montage: Duco Racké, Tom Stender, Ivanka Bouma
Voice-over: Ton Kas
Vormgeving: Jan Vork
Aantal afleveringen: 6
Aantal draaidagen: 36
Gedraaid op (camera): Sony FX6
Datum eerste uitzending: 23 maart, 20.25 uur, NPO 2

Bron: Warner Bros. ITPN/PowNed/BM

Bericht delen