Warner Bros. produceert serie Burgerzaken voor KRO-NCRV
vrijdag 3 februari 2023

Warner Bros. produceert serie Burgerzaken voor KRO-NCRV

Dinsdag 14 februari start het nieuwe zesdelige televisieprogramma Burgerzaken van KRO-NCRV. Warner Bros. International Television Production Nederland is de producent.

In het gemeentehuis van vijf Nederlandse gemeenten worden hardwerkende ambtenaren gevolgd in de belangrijke rol die zij hebben bij alle kleine en grote gebeurtenissen in een mensenleven. In de gemeenten Den Haag, Rozendaal, Den Bosch, Oudewater en Leiden zijn zij iedere dag weer getuige van de mooie, verdrietige en veelal herkenbare verhalen van de bezoekers.

Van mensen die een ID of rijbewijs komen ophalen, een baby komen aangeven, elkaar het ja-woord geven of juist hun huwelijk ontbinden. Het zijn ontroerende en verrassende gesprekken met mensen op bijzondere momenten in hun leven. Van de aanvraag van een nieuw brommerrijbewijs tot emotionele kwesties waarbij een vader zijn levenloos geboren kindje komt aangeven bij de gemeente.

Burgerzaken geeft een unieke kijk op het dagelijkse leven en de sleutelmomenten in een mensenleven. Het programma is vanaf dinsdag 14 februari te zien om 21.05 uur op NPO 1 en op NPO Start en NPO Plus.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen