Warner Bros. Nederland produceert Meiden Die Rijden voor PowNed
donderdag 24 december 2020

Warner Bros. Nederland produceert Meiden Die Rijden voor PowNed

Bij vrachtwagenchauffeurs denken we al snel aan stoere brede kerels achter het stuur van enorme trucks. Maar er zijn ook meiden die dit zware vak uitoefenen. Meiden die hun grootrijbewijs hebben gehaald en de nationale en internationale wegen bemannen.

In de nieuwe achtdelige serie Meiden Die Rijden volgen we 14 vrouwen die hun meisjesdroom hebben waargemaakt en vrachtwagenchauffeur zijn geworden. Dat is vanaf woensdag 6 januari te zien om 20.25 uur bij PowNed op NPO 3.

De meiden rijden op enorme trucks van zo’n 500 pk, doorkruisen soms heel Europa en slapen in hun cabines. De een combineert het werk met het leven als muzikant, de ander probeert naast een goede chauffeuse ook een goede moeder te zijn. Het zijn stuk voor stuk stoere meiden met een passie voor de vrachtwagen, die zich staande houden in een wereld die door mannen wordt gedomineerd. De vrouwen worden met de camera gevolgd in de cabines van hun grote trucks, maar ook in hun privélevens.

Meiden Die Rijden wordt geproduceerd door Warner Bros. Nederland. De serie bestaat uit acht afleveringen van elk 45 minuten.

Bron: PowNed/BM

Bericht delen