VPRO lanceert satirische animatieserie Kapsalon Cüt
woensdag 2 december 2020

VPRO lanceert satirische animatieserie Kapsalon Cüt

Kapsalon Cüt is een nieuwe animatieserie waarin een Turkse kapsalon symbool staat voor de Nederlandse samenleving. De comedy reflecteert op satirische, harde en soms zwartgallige toon op de actualiteit en volgt het wel en wee van Milly, Hakan, Sander en Asawa.

Met hun grote mond en scherpe tong mengen zij zich in elke discussie. En dat loopt niet altijd even goed af, vooral wanneer ‘bekende buitenstaanders’ de kapsalon binnenwandelen, zoals politici die zieltjes willen winnen.

Kapsalon Cüt is vanaf zondag 6 december om 15.00 uur te zien op het YouTube-kanaal van NPO 3. In de eerste aflevering met als titel Operatie zwarte schaap lijkt het een normale dag in het leven van Milly, Hakan, Asawa en Sander. Ze zijn aan het werk in hun Cütste Kapsalon van het land, totdat de persconferentie begint en Mark Rutte nieuwe corona-maatregelen aankondigt, die vooral de jongeren treffen.

Het leven van de hoofdrolspelers staat op zijn kop. Kapsalon-eigenaar Osman gooit per direct alle jongeren de zaak uit om sluiting en boetes te voorkomen. Hoe ze nu aan het geld moeten komen is een probleem. Mevrouw Winthi, de lokale voodoo priesteres, komt met een ‘oplossing’ die voor veel chaos zorgt.

De serie Kapsalon Cüt is een idee van Yahia Yousfi en Yücel Kopal, de makers van de succesvolle YouTube-serie Mocro Park.

Ook deze serie wordt gemaakt door een jong en talentvol team, bestaande uit Dinja Pannebakker (productie, scenario, stem), Salomé Toet (scenario), Mo Hersi (scenario), Yahia Yousfi (regie, scenario, stem), Jeffrey de Brito Silva (scenario, storyboards, animatie, stem), Yuba Akabi (animatie), Felix Stegeman (animatie, scenario, audiovormgeving) en Guus Pengel (scenario en coaching).

Bron: VPRO/BM

Bericht delen