VPRO komt met dramaserie The Spectacular
vrijdag 3 december 2021

VPRO komt met dramaserie The Spectacular

Hadewych Minis speelt de hoofdrol in de nieuwe dramaserie The Spectacular, van de makers van Van God Los en Riphagen. The Spectacular is een groots project, met een internationale cast, dat zich in verschillende delen van Europa afspeelt.

De vierdelige serie is vanaf donderdag 23 december compleet te zien op NPO Plus en vanaf zondag 2 januari om 21.15 uur wekelijks te volgen op NPO 3. Vanwege de aangescherpte COVID-19 maatregelen was het voor producent Pupkin onmogelijk om de serie in verschillende landen op te nemen. Om die reden is besloten alle buitenlandse sets na te bouwen in een studio in Nederland. Niet eerder werd dit gedaan voor een serie van deze omvang.

Eind jaren tachtig, aan het einde van het Noord-Ierse conflict, wordt het zuiden van Nederland opgeschrikt door een reeks gruwelijke IRA-aanslagen. Ze zijn gericht op Engelse soldaten die gelegerd zijn in Duitsland en veel uitgaan in Limburg. Een speciaal gevormd team van lokale rechercheurs heeft als taak de groep terroristen die zichzelf als vrijheidsstrijders zien, op te pakken.

Langzamerhand groeien bij het rechercheteam vermoedens dat hooggeplaatste Nederlandse én internationale autoriteiten er alles aan doen om de aanhouding juist te voorkomen. Ondertussen wordt door de terreurcel een aanslag in Nederland voorbereid van ongekende omvang, beter bekend als The Spectacular.

Het is een verhaal dat verteld wordt vanuit het perspectief van twee vrouwen uit verschillende kampen, die lijnrecht tegenover elkaar komen te staan als teamhoofd Jeanine Maes (Hadewych Minis) de jacht opent op de mysterieuze Fiona Hughes (Aoibhínn McGinnity), het meest meedogenloze en enige vrouwelijk lid van de IRA-cel.

Credits
Producent: Pupkin in coproductie met VPRO
Regie: Willem Bosch en Pieter Kuijpers
Scenario: Willem Bosch en Pieter Kuijpers
Nederlandse cast: Hadewych Minis, Michel Sluysmans, Jacob Derwig en Peter Blok
Ierse cast: Aoibhínn McGinnity, Kerr Logan, Ian Beattie en Declan Conlon

Deze serie komt mede tot stand met een bijdrage van het NPO-fonds en de Netherlands Film Production Incentive.

Bron: VPRO/BM
Foto: Benny Stroet/VPRO

Bericht delen