Vincent TV Producties produceert Bij ons op het kamp voor RTL 5
zaterdag 20 juni 2020

Vincent TV Producties produceert Bij ons op het kamp voor RTL 5

In het nieuwe RTL 5-programma Bij ons op het kamp wordt de kijker meegenomen in de trotse gemeenschap van woonwagenbewoners. We zien wat deze bruisende en mysterieuze cultuur zo bijzonder en eigenzinnig maakt. Bij ons op het kamp is vanaf 31 augustus acht weken lang op maandagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

Nederland telt ongeveer 35 duizend mensen die in een woonwagen wonen, verdeeld over ruim elfhonderd kampen. Die kampen worden met een scheef oog bekeken. Want wie zijn die vreemden achter die grote muren en hekken van het kamp? Waarom zijn ze zo gesloten? Wat doen die mensen daar de hele dag? De overheid ziet de kampen liever verdwijnen en daardoor wordt het voor woonwagenbewoners steeds moeilijker om een staplek te krijgen. En zo dreigt een bijzondere familiecultuur verloren te gaan.

Zo maken we in de eerste aflevering onder andere kennis met woonwagenbewoner Mario die zijn succesvolle dj-carrière per direct liet vallen toen hij hoorde dat zijn oma ziek was. Oma heeft maar liefst 109 klein- en achterkleinkinderen maar de band met Mario is heel speciaal. Mario woont nu in een piepkleine caravan op het miniatuurkampje van oma in Utrecht om voor haar te zorgen. De gemeente weigert namelijk een vergunning af te geven voor een staplek.

Elke aflevering leven we mee met terugkerende personages en leren we weer nieuwe kleurrijke en markante woonwagenbewoners kennen. En zo krijgen we een uniek kijkje in een wereld die voor burgers vrijwel altijd verborgen bleef. Bij ons op het kamp is geproduceerd door Vincent TV Producties.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen