Villain Studios maakt serie over breakdancers
dinsdag 27 oktober 2020

Villain Studios maakt serie over breakdancers

Villain Studios, het nieuwe bedrijf van Stefan Tieleman en Jelmar Hagen, is gestart met de productie van de nieuwe serie Breaking Boundaries, in coproductie met Insight TV en Red Bull Media House.

In de zesdelige serie ontdekken zes breakdancers de hiphopcultuur in verschillende steden over de hele wereld, waaronder Nederland. Elke aflevering volgt een breaker in zijn of haar land en er wordt een inkijk gegeven in hun leven en de hiphop cultuur die het land kenmerkt. Elk verhaal van de B-Boys en B-Girls is uniek, en de contrasten tussen beiden laten de kijker zien hoe divers de wereldwijde ‘breaking culture’ is.

Stefan Tieleman, Managing Director van Villain Studios: “We kijken ernaar uit om deze serie te produceren in een tijd van grote uitdagingen. Ons doel is om een geloofwaardige docuserie over breakdancing te produceren die kijkers een positief gevoel geeft. De opnamen worden gemaakt in Nederland, Japan, Puerto Rico, Rusland, Verenigde Staten en Congo. De regie is in handen van Stephan Miras, de productie doet Danny Noordanus, eindredacteur is Jelmar Hagen en ik ben de uitvoerend producent.”

De serie zal wereldwijd verschijnen op de Red Bull TV/Media en Insight TV kanalen, naar verwachting in het najaar van 2021.

Over Villain Studios
Villain Studios is een in Amsterdam gevestigd, full-service productiebedrijf dat premium content produceert voor lineaire- en on demand platformen. Stefan Tieleman is voormalig Managing Director van VICE tv. Jelmar Hagen was Vice President bij Talpa Global.

Bron: BM

Bericht delen