Vijf nieuwe boeren op zoek naar de liefde in Boer zoekt vrouw Europa
dinsdag 28 maart 2023

Vijf nieuwe boeren op zoek naar de liefde in Boer zoekt vrouw Europa

Op zondag 9 april is het zover, dan stelt presentatrice Yvon Jaspers vijf nieuwe boeren voor en deze keer reist ze daarvoor af naar verschillende landen binnen Europa.

Met ieder zijn of haar persoonlijke verhaal vertellen de boeren openhartig aan Yvon waarom ze zo graag aan dit spannende avontuur beginnen. En ze realiseren zich goed dat met hun deelname aan KRO-NCRV’s Boer zoekt vrouw Europa er een verandering komt in hun leven: de zoektocht naar de liefde is begonnen.

In dit dertiende seizoen maken we kennis met boeren in de leeftijd van begin 20 tot in de 60 jaar. De een is een paar jaar geleden zijn boerenbedrijf gestart en de ander is als jong kind met het hele gezin geëmigreerd naar het buitenland. De een kan niet zonder zijn paarden en de ander vindt in alle vroegte lopen over de akkers het mooiste wat er is. Een ding hebben ze gemeen: het zijn allemaal hardwerkende mensen die iemand missen om hun dag mee door te nemen, samen te genieten en een leven op te bouwen.

KRO-NCRV presentatrice Yvon Jaspers: ”In de afgelopen maanden heb ik heel Europa doorgereisd en vijf bijzondere mensen goed leren kennen. Ik heb meegewerkt op hun bedrijf, hun familie ontmoet en hun leven in het buitenland ervaren en gevoeld dat voor hen een ding het allerbelangrijkste is. Ze willen niets liever dan hun leven delen met iemand die ook dat buitenlandse avontuur aan durft te gaan. Ik heb bewondering voor ze dat ze hun verhaal, onzekerheid en hoop zo met mij delen. En dat allemaal voor het vinden van de liefde! Ze staan te popelen zich voor te stellen en hopen dat na 9 april die ene brief geschreven wordt van iemand die nu nog niet eens van hun bestaan weet. Dat maakt het weer enorm spannend!”

Vrijgezelle vrouwen en mannen die het warm krijgen van een boer hebben vanaf 9 april twee weken de tijd een mail of brief te sturen via boerzoektvrouw.nl.

Boer zoekt vrouw Europa wijkt af van de reguliere uitzendingen waar tien boeren aan deelnemen. De vijf boeren die zich nu voorstellen aan het publiek zijn de hele reeks op televisie te zien. De rest blijft hetzelfde: ze ontmoeten tien briefschrijvers tijdens een speeddate in Nederland, gaan op dagdate en vervolgens gaan de drie partners van hun keuze mee naar de boerderij van de boer. Hier leren ze elkaar iedere dag beter kennen. Ze leren over het leven op de boerderij, de omgeving en de cultuur waarin de boer leeft en werkt. Aan het eind van de week spreekt de boer zich uit: wie laat zijn hart sneller kloppen? Met wie ziet hij een toekomst voor zich? Diegene gaat met de boer mee op citytrip in eigen land.

Het hele jaar door is op boerzoektvrouw.nl nieuws over de boeren te vinden. Direct na de uitzending van 9 april staat op de site extra informatie over de vijf boeren van Boer zoekt vrouw Europa. Hoe het de boeren vergaat in hun zoektocht naar de liefde is vanaf 3 september te zien als het vervolg van de serie op tv komt.

Boer zoekt vrouw Europa wordt in opdracht van KRO-NCRV geproduceerd door Blue Circle. De uitzending waarin de boeren worden voorgesteld is te zien op zondag 9 april om 20.20 uur op NPO 1.

Bron: KRO-NCRV/BM
Foto: Linelle Deunk/KRO-NCRV

Bericht delen