Vier gezinnen openhartig over financiën in Waar doen ze het van?
vrijdag 31 juli 2020

Vier gezinnen openhartig over financiën in Waar doen ze het van?

In Waar doen ze het van? volgt de EO een half jaar lang vier gezinnen die moeten rondkomen van verschillende maandbudgetten. De gezinnen geven een inkijkje in hun portemonnee. Hoe regelen ze hun financiën? Wat zijn hun inkomsten? Hoeveel gaat eruit en wat blijft er over?

Het praten over geld is in Nederland haast een taboe geworden. Met de zesdelige serie Waar doen ze het van? wil de EO het onderwerp geld en de verschillen in inkomsten en uitgaven bespreekbaar maken. De serie is te zien vanaf woensdag 23 september, om 21.35 uur bij de EO op NPO 1.

Eindredacteur Herman Wegter: “Weinig mensen vertellen hoeveel er maandelijks bij hen binnenkomt en wat er uitgaat. Met dit programma tonen we vier gezinnen die hier open over spreken en niets verborgen houden. Daarmee hoop ik dat we de kijkers kunnen inspireren om ook zelf na te denken hoe zij met hun geld omgaan en wat ze hiervan vinden. Ook willen we hen uitdagen om het gesprek hierover aan te gaan.”

In de serie Waar doen ze het van? komen gezinnen met extreme inkomensverschillen in beeld. De ene familie heeft een inkomen van 130.000 euro per maand, een ander gezin heeft nauwelijks inkomen en wil het liefst de schuldsanering in. Boodschappen voor henzelf en de drie kinderen doen ze bij de Voedselbank en ook bij de Dierenvoedselbank zijn ze vaste bezoekers.

Alle families laten in elke aflevering van Waar doen ze het van? zien hoe zij hun geld uitgeven en bijvoorbeeld boodschappen doen, omgaan met verjaardagen en feestdagen en welke hobby’s ze kunnen uitoefenen. Ze laten letterlijk hun online bankafschriften zien, niets blijft verborgen.

Bron: EO/BM

Bericht delen