Videoland komt met nieuwe documentaire over autistische Kees Momma
vrijdag 17 maart 2023

Videoland komt met nieuwe documentaire over autistische Kees Momma

Op Videoland is vanaf zondag 2 april de nieuwe documentaire Kees Vliegt Uit te zien. Het is het vervolg op de serie Het Beste Voor Kees uit 2014, waarin de autistische Kees Momma werd gevolgd.

Voor de nieuwe reeks is Momma, bekend van zijn liefde voor modeltreinen en tekenen, opnieuw gevolgd door documentairemaakster Monique Nolte.

De inmiddels 57-jarige Momma woont nog bij zijn ouders, maar die zijn met 92 en 89 jaar al aardig op leeftijd en beginnen daarom wat ouderdomskwaaltjes te vertonen. Het is voor hun zoon dus tijd om te leren op eigen benen te staan, maar vanwege alle prikkels in de buitenwereld is dat voor de autistische Momma niet zo gemakkelijk.

Nolte wil met de documentaire aandacht vragen voor ouders van kinderen met een beperking en hoe zij omgaan met zaken als uit huis gaan. “Hoe pak je de stap naar zelfstandigheid aan en hoe maak je je los van elkaar?”

Kees Vliegt Uit is geproduceerd door Doclines en vanaf zondag 2 april in zijn geheel te zien bij Videoland. In aanloop naar de release zal de documentaire Het Beste voor Kees uit 2014 vanaf 26 maart te zien zijn bij Videoland.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen