Videoland komt met documentaire Veerkracht: gevecht tegen corona
donderdag 3 september 2020

Videoland komt met documentaire Veerkracht: gevecht tegen corona

Zoveel mogelijk thuiswerken, 1.5 meter afstand houden, vaker je handen wassen en in je elleboog hoesten. Een half jaar geleden had niemand verwacht dat dit het ‘nieuwe normaal’ zou worden.

In de documentaire Veerkracht: gevecht tegen corona van filmmaker Marc Pos gaan we terug naar de plek die de hotspot van de crisis was: in Uden, Brabant. Het regioziekenhuis Bernhoven bevond zich plotseling in het epicentrum van een Brabantse corona brandhaard. Wat doe je als je 150 mensen kan helpen, maar 600 corona patiënten opgenomen moeten worden? We zien corona door de ogen van patiënten, artsen en verpleegkundigen zelf.

Marc Pos: “Het was een bizarre periode. Terwijl heel Nederland binnen zat, gingen mijn collega’s en ik opnamen maken in Uden. We hebben in de afgelopen zes maanden een unieke inkijk gekregen in het epicentrum van coronaland, omdat we al mochten draaien bij de beginperiode van het virus. We zaten zeven dagen in de week als fly on the wall bij vele belangrijke beslissingen.”

“Alle facetten die bij een crisis horen zijn vastgelegd: de stress, het harde werken, het verdriet, de machteloosheid maar ook de liefde voor het vak en de dankbaarheid van de patiënten. Deze bijzondere inkijk schetst een bijzonder beeld van de veerkracht van het zorgpersoneel in crisistijd.”

Veerkracht: gevecht tegen corona is geproduceerd door POSVIDEO en is vanaf 11 september bij Videoland te zien.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen