Videoland en AT5 presenteren documentaire De Gijzeling In De Apple Store
donderdag 22 februari 2024

Videoland en AT5 presenteren documentaire De Gijzeling In De Apple Store

Amsterdam, 22 februari 2022: de stad is in de ban van een gijzeling in het hart van de stad, bij de Apple Store. Een gebeurtenis die uiteindelijk heel Nederland uren in de greep hield. Roos Gerritsen maakte er een indrukwekkende documentaire over, met nooit eerder vertoonde beelden.

Ze brengt de kijker dichter bij de gijzeling, gijzelnemer Abdel A. en de slachtoffers. Videoland en AT5 bundelen speciaal voor dit verhaal de krachten, om zo landelijke aandacht te kunnen schenken aan de intense reconstructie van deze avond. De tweedelige serie De Gijzeling In De Apple Store is vanaf donderdag 22 februari om 20.00 uur te zien bij AT5 en vanaf dat moment te streamen bij Videoland.

AT5 kreeg de beschikking over unieke beelden en geluidsopnames van de gijzeling. De analyse daarvan en de reconstructie van het materiaal duurde een jaar en resulteerde in een beklemmende documentaire. Van minuut tot minuut zit je op de huid van de betrokkenen. Zelden kwam een documentaire zo dichtbij. Zo spreekt Roos met de politie, EOD (Explosieve Opruimingsdienst Defensie) en slachtoffers. Ze volgt tot in detail de avond die bij vele mensen in het geheugen gegrift staat en die, uiteindelijk door een flesje water, een heldhaftige gijzelaar en de ingreep van politie, tot een einde kwam.

De Gijzeling In De Apple Store is geregisseerd door Roos Gerritsen, de producer is llonka Klok en de eindredactie is in handen van Frank Eisma en Menko Arends.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen