Videoland brengt serie gebaseerd op boek van Peter R. de Vries
maandag 25 september 2023

Videoland brengt serie gebaseerd op boek van Peter R. de Vries

In samenwerking met de familie de Vries en producent Lucio Messercola is het boek Een Moord Kost Meer Levens, geschreven door Peter. R. de Vries, verfilmd tot een dramaserie, die vanaf 14 november te streamen zal zijn bij Videoland.

De serie Een Moord Kost Meer Levens geeft een bijzondere inkijk in de jaren 80 en neemt de kijker mee in de huid en het hoofd van (moordenaar) Paul Spruit. Hij leefde een schokkend en bewogen leven. De serie werpt een blik in zijn belevingswereld: is waar je wieg staat bepalend of heb je je lot in eigen hand?

De hoofdrollen worden vertolkt door Chris Peters en Jacob Derwig, die Paul en Gerard Spruit spelen. Een Moord Kost Meer Levens is een waargebeurd verhaal, geresearched en verteld door Peter R. de Vries. Hij publiceerde het boek oorspronkelijk in 1994 en doopte het tot ‘zijn beste boek’.

Monic Hendrickx speelt in de serie de rol van moeder Gré. Andere rollen zijn er voor Melody Klaver en Martijn Fischer. Acteur Erik de Vogel is gecast als rechercheur Kramer, die de zaak onderzoekt. Ook Justin Swagerman, Terence Schreurs, Lisa Zweerman, Willemien Slot, Joshua Albano, Pamela Teves, Chris Tates en Poal Cairo maken deel uit van de cast.

Bijzondere samenwerking
De familieleden van Peter R. de Vries: Royce en Kelly en hun moeder Jacqueline, waren zeer betrokken bij de verfilming van het boek: “Wij zijn ontzettend trots dat de serie Een Moord Kost Meer Levens binnenkort op Videoland te zien zal zijn. Het was een droom van onze vader om dit boek te verfilmen. Wat hij zelf ooit al was gestart samen met producent Lucio Messercola, hebben wij nu als familie samen verder kunnen afmaken. Het is een bijzonder traject geweest en wij zijn dankbaar voor alle mensen die hebben meegewerkt om deze serie tot stand te laten komen.”

Producent Lucio Messercola: “Ik heb jarenlang een kantoor gedeeld met Peter en zijn zoon Royce. Peter heb ik destijds leren kennen als een zeer betrokken en bijzonder lieve (buur)man. Toen hij op een dag aan mijn bureau verscheen met het boek Een Moord Kost Meer Levens en de vraag of ik het verhaal met hem zou willen verfilmen, voelde ik mij allereerst zeer vereerd en heb ik dat direct met veel plezier opgepakt.”

“Vlak voor zijn overlijden waren we al best ver met de ontwikkeling en na de aanslag hebben we dat samen met zijn kinderen Kelly en Royce én hun moeder Jacqueline, met hernieuwde energie weer opgepakt. We hebben schrijver Marco van Geffen – die bovendien ook deze serie geregisseerd heeft – gevraagd het boek te bewerken tot een vierdelige dramaserie en dat heeft hij geweldig gedaan. We zijn Videoland heel dankbaar voor het podium dat zij deze mooie serie bieden; hierdoor kunnen we een langgekoesterde wens en droom van Peter alsnog in vervulling laten gaan.”

Over de serie
Als zijn vader wordt gearresteerd voor de geruchtmakende moorden op twee kinderen is Paul Spruit nog een puber. Het gezin weet niets van de misdaden van de vader. Als alles aan het licht komt is voor het gezin Spruit geen normaal leven meer mogelijk. Pauls moeder haalt ten einde raad haar ex-man in huis. Deze is gewelddadig. Omdat aangiftes niets uithalen neemt Paul het recht in eigen hand: in blinde woede steekt hij zijn stiefvader dood. De daden van Pauls vader blijven hem achtervolgen. Paul probeert zijn moeder en zus te beschermen, maar dat lijkt bijna onmogelijk. Het gehele gezin Spruit lijkt beschadigd door het voorval uit het verleden.

Makers
Een Moord Kost Meer Levens is geproduceerd door Messercola, onder leiding van creatief producent Lucio Messercola en producent Mark van Roon. Het scenario en de regie van de serie zijn verzorgd door Marco van Geffen. De titel verschijnt 14 november exclusief bij Videoland.

Bron: RTL Nederland/BM
Foto: Videoland (Jacob Derwig)

Bericht delen