Viaplay cancelt Nederlandse dramaseries
zaterdag 8 juli 2023

Viaplay cancelt Nederlandse dramaseries

Het gaat niet goed met Viaplay. De streamingdienst had vier Nederlandse dramaseries besteld, waaronder een prestigieus project van bestsellerauteur Saskia Noort, die inmiddels allen op losse schroeven staan.

Het gaat om de volgende series: Roombeek (over de vuurwerkramp in Enschede), Jacht op Jasper S. (over de moord op Marianne Vaatstra), De Schuldige (over een moeder die ontdekt dat haar tienerzoon een moord heeft gepleegd) en Something Stupid van auteur Saskia Noort over vrouwen die wraak willen nemen op de man die hen heeft verraden.

EndemolShine Nederland, die de productie van Roombeek verzorgt, bevestigt het afbestellen door Viaplay. Ook Saskia Noort laat aan het AD weten dat de dienst een streep zet door haar project Something Stupid. “Er worden binnenkort gesprekken gevoerd over hoe nu verder. We zijn hier al een jaar mee bezig. Mensen moeten daarvoor worden betaald.”

Jacht op Jasper S. wordt geproduceerd door Pupkin, De Schuldige door Ginger Fiction, de dramatak van Vincent TV Producties. Ook zij zullen mogelijk op zoek moeten naar een andere samenwerkingspartner.

Het van oorsprong Scandinavische Viaplay Group, met een hoofdkantoor in Zweden, zou aandeelhouders hebben gewaarschuwd voor een miljoenenverlies en verwacht minder abonnees. Recent ruimde CEO Anders Jensen het veld. Zijn opvolger Jørgen Madsen Lindemann is inmiddels druk bezig met bezuinigingsmaatregelen.

Bron: AD/BM

Bericht delen