VerpleegThuis van Teun Toebes wordt een dramaserie
maandag 24 oktober 2022

VerpleegThuis van Teun Toebes wordt een dramaserie

Storytellers Film & TV heeft de verfilmingsrechten gekocht van de bestseller VerpleegThuis van Teun Toebes. De pitch van de dramaserie ligt klaar om de gesprekken met streamers en omroepen op te starten.

Teun Toebes heeft, samen met coauteur Jonathan de Jong, voor de verfilmingsrechten gekozen voor Storytellers Film & TV, die het gaat bewerken tot een achtdelige dramaserie. Tweevoudig Oscar-winnaar Mike van Diem zal de serie regisseren.

Met VerpleegThuis keert Van Diem terug naar televisiedrama. Hij regisseerde eerder de succesvolle met een Nipkowschijf bekroonde dramaserie Pleidooi. Karen van Holst Pellekaan (bekend van Tweede Hans en Achtste groepers huilen niet) schrijft het scenario.

In de tragikomische dramaserie VerpleegThuis neemt de 21-jarige student Toon de gedurfde beslissing om op de gesloten afdeling van een verpleeghuis voor mensen met dementie te gaan wonen. Dat zal niet alleen zíjn leven, maar ook dat van de bewoners voorgoed veranderen.

De serie is geïnspireerd op het leven van de jonge zorgvernieuwer Teun Toebes en zijn boek VerpleegThuis, waarin hij zijn ervaringen deelt over het wonen op de gesloten afdeling van een verpleeghuis voor mensen met dementie, waar hij in de afgelopen tweeënhalf jaar woonde. Het boek debuteerde op nummer één in de bestsellerlijst en er werden in drie weken ruim dertigduizend exemplaren van verkocht.

Bron: Storytellers Film & TV/BM

Bericht delen