Veldkijker en EMS Films produceren Wild Port of Europe
zondag 13 december 2020

Veldkijker en EMS Films produceren Wild Port of Europe

In september 2021 gaat Wild Port of Europe – De Nieuwe Wildernis 2.0 in première. Het is een project van de producenten Veldkijker en EMS Films.

Wild Port of Europe is een bioscoopdocumentaire over de onverwachte rijkdom, veerkracht en dynamiek van de natuur in het grootste, aaneengesloten haven- en industriegebied van Europa: van Port of Rotterdam tot en met Port of Moerdijk. Na De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013), Holland, Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) en De Wilde Stad (Gouden Film 2018) is Wild Port of Europe een nieuwe uitdaging voor de makers.

Regisseur Willem Berents: “Door een natuurfilm te maken midden in de havens en industrie, kleur je als natuurfilmer behoorlijk buiten de lijntjes. Niets aan deze omgeving is zoals je het in een klassiek natuurgebied zou aantreffen.”

Met Wild Port of Europe maken het Nederlandse en het internationale publiek kennis met een onbekende, verrassende kant van de havens. De film is een ode aan de bijzondere flora en fauna die zich in deze gebieden, tegen alle verwachtingen in, minstens zo rijk ontwikkelt als de ’traditionele’ natuur in de Nederlandse nationale parken.

Willem Berents: “Het verhaal van Wild Port of Europe wordt geheel verteld vanuit het perspectief van de dieren die hier leven. Als kijker kruip je als het ware in de huid van de hoofdrolspelers in de documentaire.”

Kamera Express heeft een video gemaakt over de productie van de bioscoopdocumentaire.

Willem Berents: “De individuele karakters van de dieren nemen je mee in de aandoenlijke, dramatische, maar ook humoristische momenten in hun levens. De industriële omgeving en de menselijke bedrijvigheid in de havens vormen daarbij het kader en komen ook als zodanig in beeld. Eric Vloeimans gaat de muziek bij de film maken. Vanuit een basisbezetting met trompet, cello en drums moet de muziek in de film een unieke soundscore opleveren die nog niet eerder in een natuurfilm is toegepast.”

Bron: Veldkijker/BM

Bericht delen