Twentytwo Producties maakt Sketch Studio voor AVROTROS
donderdag 7 september 2023

Twentytwo Producties maakt Sketch Studio voor AVROTROS

In het nieuwe programma Sketch Studio gaan Soy Kroon en Wolf Hekkema op zoek naar het beste tekentalent onder kinderen tussen de twaalf en vijftien jaar.

Het is het eerste project van Twentytwo Producties, het nieuwe bedrijf van Paul van der Maesen en Jasper van der Schalie in Amsterdam, en vanaf 23 september te zien op NPO Zapp.

In het programma nemen twaalf talentvolle tekenaars tussen de twaalf en vijftien jaar het tegen elkaar op. Dit doen ze acht weken lang onder leiding van presentator Soy Kroon. De kandidaten tekenen onder andere superhelden, maken portretten van bekende artiesten en illustreren een griezelig verhaal. Tekenleraar, kunstenaar en jurylid Wolf Hekkema beslist iedere week samen met een bekend gastjurylid wie er doorgaat. Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn van het enige echte Gouden Potlood.

Iedere aflevering staat een ander thema centraal en wordt Wolf ondersteund door een bekende Nederlander. Zangeres Meau dient als inspiratie door een lied te zingen over de lichte en donkere periodes in haar leven. Naast Meau zijn onder anderen ook atlete Marlou van Rhijn, presentator en tattoo fan Niels Oosthoek, YouTuber Wildebras, presentator en actrice Nienke van Dijk en presentator Tim Senders te gast in het programma.

Paul van Loon heeft in de halve finale een spannende opdracht op een griezelige locatie en in de finale komt YouTuber Creachick langs om met een kritische blik te kijken naar de laatste tekeningen van de overgebleven kanshebbers. Wie weet het meest te verrassen en mag zich de beste tekenaar van Nederland noemen?

Credits
Opdrachtgever: AVROTROS
Productiebedrijf: Twentytwo Producties
Producenten: Paul van der Maesen, Jasper van der Schalie
Eindredactie AVROTROS: Jan Kapelle
Eindredactie Twentytwo Producties: Danny de Fouw
Regie: Jeffrey Meijer
Redactie en casting: Daphne van Kaam
Productie: Pepijn Boonstra, Sydo Spijksma, Sander Vrakking
Verslaggeving: Marlieke Stuij, Karen Daling
Camera: Gregory van den Brink, Joep Venmans, Jelle Huijsman
Geluid: Lucas Dornseiffen, Marlon Snel
Montage: Jordy van den Brink en Bastiaan Brand
Presentatie: Soy Kroon en Wolf Hekkema
Vormgeving: Ruben Pol, HOLYPOLY
Decor: Laurien Eikenaar
Faciliteiten: EMG
Licht: Lichtmacht
Lengte (in minuten): 25
Aantal afleveringen: 8
Gedraaid op: Sony FX9/FX3
Datum eerste uitzending: 23 september, 18.10 uur, NPO Zapp

Bron: Twentytwo Producties/BM
Foto: Elvin Boer (jurylid Wolf Hekkema en presentator Soy Kroon)

Bericht delen