Tweede seizoen EOdocs Mijn ouders zijn gescheiden
dinsdag 4 april 2023

Tweede seizoen EOdocs Mijn ouders zijn gescheiden

Hoe ga je om met de scheiding van je ouders? Deze vraag staat centraal in het tweede seizoen van de EOdocs jeugddocumentaireserie Mijn ouders zijn gescheiden.

In de vier korte documentaires laten kinderen zien welke impact het heeft dat hun ouders uit elkaar gaan en met welke problemen ze achterblijven. Want móet je blij zijn voor je vader als hij een nieuwe vriendin heeft? Wat moet je doen als verdriet zich omzet in woede? En hoe praat je met je ouders over de pijn die je diep van binnen voelt?

Jaarlijks krijgen in Nederland ongeveer 86.000 kinderen te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. Een derde van deze kinderen ervaart deze breuk als een vechtscheiding. Kinderen vinden het vaak lastig om hierover te praten, waardoor hun perspectief onderbelicht blijft.

Margit Balogh, hoofdredacteur EOdocs: “In Mijn ouders zijn gescheiden spreken kinderen zich uit over de scheiding. Ze confronteren hun ouders, ze laten weten dat ze niet willen kiezen, dat ze van allebei de ouders willen houden en dat ze een veilig en warm thuis willen. Enerzijds moet de serie handvatten bieden aan kinderen zodat zij de druk van de scheiding terug kunnen geven aan hun ouders. Anderzijds vertelt het ouders een eerlijk, herkenbaar en confronterend verhaal vanuit het perspectief van kinderen, zodat wegkijken niet mogelijk is.”

De serie is tot stand gekomen in samenwerking met Cerutti Film en De Coproducent. De afleveringen zijn geregisseerd door respectievelijk Milou Gevers, Nicky Maas, Nadia Shah en Soraya Pol. Mijn ouders zijn gescheiden is te zien op 23 april, 30 april, 7 mei en 14 mei om 19.20 uur bij de EO op NPO Zapp.

Bron: EO/BM

Bericht delen